Ukupna inflacija usporena u februaru

Bez autora
Apr 18 2013

Ukupna inflacija je neznatno usporena u februaru 2013. Iznosila je 0,6 posto na mesečnom i 12,8 posto na međugodišnjem nivou u januaru, a 0,5 posto na mesečnom i 12,4 posto na međugodišnjem nivou u februaru 2013. U februaru 2013. ukupnoj mesečnoj inflaciji više je doprineo rast regulisanih nego rast tržišnih cena, dok je ukupnoj međugodišnjoj inflaciji više doprineo rast tržišnih nego rast regulisanih cena.Imajući u vidu mogućnosti centralne banke za obuzdavanje inflacije, pozitivno ocenjujemo to što se rast tržišnih cena u februaru 2013. ispoljio u većoj meri u nebaznoj nego u baznoj inflaciji – i na mesečnom i na međugodišnjem nivou.

Ukupna inflacija usporena u februaruUkupna inflacija je neznatno usporena u februaru 2013. Iznosila  je 0,6 posto na mesečnom i 12,8 posto na međugodišnjem nivou u januaru, a 0,5 posto na mesečnom i 12,4 posto na međugodišnjem nivou u februaru 2013.

U februaru 2013. ukupnoj mesečnoj inflaciji više je doprineo rast regulisanih nego rast tržišnih cena, dok je ukupnoj međugodišnjoj inflaciji više doprineo rast tržišnih nego rast regulisanih cena.

Imajući u vidu mogućnosti centralne banke za obuzdavanje inflacije, pozitivno ocenjujemo to što se rast tržišnih cena u februaru 2013. ispoljio u većoj meri u nebaznoj nego u baznoj inflaciji – i na mesečnom i na međugodišnjem nivou.

Mesečni rast tržišnih cena je, doduše, izostao u baznoj inflaciji u januaru 2013, što je bio povoljniji ishod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik